Hudvård och hälsovård – Ekologiskt nässelpulver

Det har nyligen surfats in på en e-shop tillika informativ hemsida som i sitt estetiska utförande är ganska ugly, men som i sin arsenal har massor av intressanta hudvårdsprodukter av det ekologiska och naturliga slaget. Ekologisk hudvård blomstrar. Och lillebror – eller storebror beroende på hur man ser det – naturlig hudvård, gör likaså. Webshoppen? Jo, den heter Örtblomman. En fint litet hörn av cyberrymden där man kan läsa om och beställa ekologisk hudvård. Men också andra relaterade produkter såsom kryddor, vegetabiliska oljor och naturlig hälsokost.

Ekologiskt nässelpulver – hudvårdsprodukter som vi äter

Själv fastnade jag för något så udda som ekologisk Nässelpulver. Det är helt enkelt torkade brännässlor som malts till pulver och placerats i en kryddglasburk. Nässelpulver går sen utmärkt att använda i sallader eller på smörgåsen som krydda. Syftet är framförallt rent näringsmässigt, och i andra hand, eller kanske i tredje hand, smakmässigt. Nässelpulvret är nämligen späckat med c – vitamin, mineraler, och klorofyll, samtliga rena dunderboosters för huden och hälsan. Det är förvisso inte alltid man pröjsar 85 spänn för 110 ml krydda, men i detta fall tycker jag att det kan vara värt det. Sen så är det ju faktiskt också så att nässelsäsongen är i antågande, och jag tänker lätt prova att
göra mitt eget nässelpulver. Hur svårt kan det vara? Det återstår att hursomhelst att undersöka. Och
hur många svärdomar och ojande över brännutslagen det blir ska jag givetvis rapportera.

Hudvård – både hudvårdsprodukter och rätt näring är essentiellt

Nässelpulver är  hudvård vi äter. Som vi stoppar i munnen. Och är du inte helt novis på området som vet du hur viktig din kost och dina matvanor är för din hud. Det är exempelvis helt meningslöst att lägga tusentals kronor hudvårdsprodukter om du i andra änden missköter maten och näringen. Då kommer du inte att få någon fin hud i alla fall. Istället ska du sträva efter en god balans mellan dem både. Det behöver inte vara så komplicerat. Drick ett par glas vatten varje dag, ät mycket grönsaker, frukt och basföda med nyttiga, fleromättade fetter, och använd ekologisk hudvård dagligen.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Hudvårdsprodukter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s